Systemkrav för ARCHICAD 20

Håkan Nyander -

Operativsystem för ARCHICAD 20

Rekommenderade operativsystem
  • Windows 10 (64-bitarsversionen)
  • Windows 8.1 (64-bitarsversionen)
  • Windows 8 (64-bitarsversionen)
  • Windows 7 (64-bitarsversionen)
  • Mac OS X 10.12 Sierra
  • Mac OS X 10.11 El Capitan
  • Mac OS X 10.10 Yosemite
Anteckningar på äldre system
  • Mac OS X 10.9 Mavericks är förenlig men inte testats av GRAPHISOFT
  • Mac OS X 10.6 Snow Leopard, Mac OS X 10.7 Lion och 10.8 är inte kompatibla (ARCHICAD kan inte installeras)
  • Windows XP och Vista är inte kompatibla (ARCHICAD kan inte installeras)

Hårdvara för ARCHICAD 20

Rekommenderad hårdvara
  • Processor: 64-bitars processor med fyra eller fler kärnor
  • RAM: För komplexa, detaljerade modeller 16 GB eller mer kan krävas
  • Hårddisk: installera ARCHICAD på en SSD (eller Fusion) enhet rekommenderas; 5 GB ledigt hårddiskutrymme krävs för installation, 10 GB eller mer krävs per aktiv projekt
  • Grafikkort: Dedikerad OpenGL 2.0-kompatibelt grafikkort med ombord minne på 1024 MB eller mer rekommenderas att till fullo utnyttja hårdvaruacceleration. Du kan hitta en lista över rekommenderade grafikkort på: http://www.graphisoft.com/videocards
  • Display: En upplösning på 1440 x 900 eller högre rekommenderas

Du kan hitta mer information om rekommenderade hårdvara på hjälpcentret.

Minsta hårdvara
  • Processor: 64-bitars processor med två kärnor
  • RAM: 4 GB
  • Hårddiskutrymme: 5 GB eller mer krävs för installationen
  • Grafikkort: OpenGL 2.0-kompatibelt grafikkort
  • Display: En upplösning på 1366 x 768 eller högre

Annan Programvara

Java 8 eller senare krävs. Här hittar du information här: http://www.graphisoft.com/Java

Obs: ARCHIAD Installationsprogrammet kommer automatiskt installera Java 8 om det inte är närvarande på din dator.

Valfria hårdvara kringutrustning

Alla större plottrar, skrivare och digitaliserare kan användas med ARCHICAD.

Internet

Det krävs snabb tillgång till Internet för att ansluta till BIMcloud eller BIM Server på en fjärrplats och hämta uppdateringar för ARCHICAD 20.

Protection key

Du behöver en ARCHICAD 20 CodeMeter hårdvarunyckel eller CodeMeter Act mjukvarunyckel för att köra ARCHICAD 20.