Migrering startfiler till ArchiCAD 17

Håkan Nyander -

Här följer lite tips om hur du kan gå tillväga för att migrera din gamla startfil från ArchiCAD 15 eller 16 till ArchiCAD 17.

1. Rensa kontorets startfil från alla oanvända/onödiga attribut och onödiga favoriter*1; när er startfil mergas in i en ny default AC 17 kommer AC att generera nya Building Material för VARJE verktygs default-fills + favorit-fills (därför vill man rensa så mkt som möjligt innan).

2. Spara ut kontorets WE

3. Starta en ny default AC 17 startfil och merga därefter in kontorets startfil (med de utritade elementen enligt *1)

4. Plocka därefter in era övriga attribut som är viktiga men ej varit applicerade på de utritade elementen via Attribute Manger (t ex de gamla materials, egna kompositer, linjer som ev. saknas när ni jämför ny fil och gammal fil i Attribut Managern)

5. Gå systematiskt tillväga genom att först fixa era egna kompositer som kommit in då ni ritat ut dem och byta dessas skikt (= gamla fillnamn med siffror efter) mot nya building materials

6. Gå därefter in i Building Material och byta ut alla genererade fills (med siffror) i namnen mot nya kompositer (aktivera > klicka radera > välj ersätt i pop-upp dialogrutan)

7. Gå till alla utritad element och se så att de nya attributen och de nya funktionerna *2 (t ex auto våningsavkänning, anslutningsprio etc) har applicerats på elementen och spar om som favoriter

8. Importera er WE och sätt som default i WE-dialogen

9. Gå till Attribute Manager igen och ta bort de gamla attributen som ev. ligger kvar där.

10. Spara som tpl igen i AC 17.

*1 Egentligen hade jag kanske valt att rita ut favoriterna i plan och radera alla favoritnamnen i själva Favorites - då är det lättare att hålla koll på gamla/respektive nya attribut när ni omvandlar en gammal utritad favorit till nya AC 17-inställningar och sedan spara som favorit igen i nya filen.

*2
http://helpcenter.graphisoft.com/guides/archicad-17-int-reference-guide/migration-guide-for-archicad-17/migrating-from-archicad-16/#1307822

Se även följande länk för mer info:
http://helpcenter.graphisoft.com/guides/archicad-17-int-reference-guide/migration-guide-for-archicad-17/