Systemkrav för ArchiCAD 18

Håkan Nyander -

Operativsystem för ArchiCAD 18

Rekommenderade Operativsystem
  • Windows 8.1 (64-bitars version)
  • Windows 8 (64-bitars version)
  • Windows 7 (64-bitars version)
  • Mac OS X 10.9 Mavericks
  • Mac OS X 10.8 Mountain Lion
Anmärkningar om äldre system
  • Mac OS X 10.7 Lion är förenlig men inte testats av Graphisoft
  • Mac OS X 10.6 Snow Leopard är inte kompatibel (ArchiCAD kan inte installeras)
  • Windows Vista är inte kompatibel (ArchiCAD kan inte installeras)
  • Windows XP är inte kompatibel (ArchiCAD kan inte installeras)

Hårdvara för ArchiCAD 18

Rekommenderad hårdvara
  • Processor: 64-bitars processor med fyra eller fler kärnor
  • RAM: 8 GB eller mer rekommenderas för komplex, detaljerade modeller 16 GB eller mer kan krävas
  • Hårddiskutrymme: 5 GB ledigt hårddiskutrymme krävs för installationen, 10 GB eller mer krävs per aktiv projekt
  • Grafikkort: Dedikerad OpenGL 2.0-kompatibelt grafikkort med grafikminne på 1024 MB eller mer rekommenderas att till fullo utnyttja hårdvaruacceleration. Du hittar en lista över rekommenderade grafikkort på: http://www.graphisoft.com/videocards
  • Skärm: En upplösning på 1440 x 900 eller högre rekommenderas

Du kan hitta mer information om rekommenderad hårdvara på hjälpcentret .

Minsta hårdvara
  • Processor: 64-bitars processor med två kärnor
  • RAM: 4 GB
  • Hårddiskutrymme: 5 GB eller mer krävs för installationen
  • Grafikkort: OpenGL 2.0-kompatibelt grafikkort
  • Visning: En upplösning på 1024 x 768 eller högre

Annan Programvara

Java 1.7 eller senare krävs. Du kan hitta information här: http://www.graphisoft.com/Java

Obs: ArchiCAD Installationsprogram kommer automatiskt installera Java 1.7, om det inte finns på din dator.

Valfria Hårdvara Kringutrustning

Alla större plottrar, skrivare och digitaliserare kan användas med ArchiCAD.

Internet

Det behövs Snabbt Internet för anslutning till BIM Server i ett utanförliggande nätverk och för att ladda ner uppdateringar för ArchiCAD 18.

Hårdvarulås

Du kommer att behöva en ArchiCAD 18 WIBU-Box / CodeMeter hårdvarunyckel eller CodeMeter Act för att starta ArchiCAD 18.