ArchiCAD kompatibilitet på OS X 10.9 Mavericks

Håkan Nyander -

ArchiCAD kompatibilitet på OS X 10.9 Mavericks

av AndorSzoke , MartonKiss , uppdaterad 2013/10/22 • Mac OS X bara

Kompatibla versioner

Versioner som stöds:

• Graphisoft upprätthåller kompatibiliteten för ArchiCAD 16 och 17 och anslutna produkter (BIMx, BIM Server, BIM Server Manager) på OS X 10.9 Mavericks. Baserat på Graphisoft första tester så fungerar ArchiCAD 16 och 17 i allmänhet bra på 10,9 med några smärre problem som beskrivs i den här artikeln.

Kompatibla, men inte stöds inte oficiellt:

• ArchiCAD 10-15 version kan köras på Mavericks, men dessa var utformade för att fungera med äldre versioner av operativsystemet. Som ett resultat av detta finns det inget officiellt stöd för specifika problem i operativsystemet.

Inkompatibla versioner:

• ArchiCAD 9 och äldre versioner kan inte köras på Mavericks. Den Rosetta miljö som tillät att köra program som har utformats för PowerPC-processorer avbröts i OS X 10.7 Lion. Som en följd av detta, blir ArchiCAD10 den äldsta versionen som körs på OS 10.9 Mavericks och filer som skapats med ArchiCAD 6.0 eller äldre kommer inte att öppna på OS 10.9. PlotFlow , vilket också är ett PPC program, fungerar inte heller (det är inte längre en del av ArchiCAD paket från AC15).

Checklista för uppgradering

• Läs igenom den här artikeln gällande kända problem.
  • Säkerhetskopiera alla dina ArchiCAD / BIM Server data innan du uppgraderar operativsystemet

• Återlämna alla lånade licenser i CodeMeter innan du uppgraderar operativsystemet
  • Se till att du har tillräckligt med tid för uppgraderingen, uppgradera inte OS nära en deadline
  • Installera alla aktuella uppdateringar för operativsystemet och ArchiCAD uppdateringar innan uppgraderingen av nytt OS
  • Uppgradera operativsystemet
  • Installera alla uppdateringar för det nya systemet

Om övergången till en ny dator, se Överföra data mellan datorer med Apples Migration Assistant ämnet för denna artikel nedan.

Startproblem

ArchiCAD license was not found

ArchiCAD licensen hittades inte, felmeddelande efter uppdatering till 10,9

ArchiCAD 16 och äldre versioner kan ge "No WIBU-KEY driver was found (501)"felmeddelande.

För att lösa detta problem måste du ominstallera WIBU / CodeMeter drivrutinen.

• ta bort din USB-nyckel från datorn
  • du kan hitta drivrutinen på ArchiCAD installations-DVD eller så kan du ladda ner den senaste Graphisoft testade versionen här .

• kör CmInstall.mpkg från CodeMeter mappen på DVD om du har en silver - CodeMeter nyckel

• kör WKInstall.mpkg från WIBU mappen på DVD om du har en grön -! WIBU nyckel
  • starta om datorn när installationen är klar och sätt in din USB-nyckel

BIM Server startar inte efter migrering till Mavericks

För detaljerad beskrivning om hur man rättar till Bim Server, se den här artikeln .

Kända problem

App Nap

AppNapApp nap är en stor nyhet för att hjälpa till att spara värdefulla batteritid. Program som körs i bakgrunden kommer att bromsas. Det finns situationer när ArchiCAD arbetar i bakgrunden (t.ex. uppdatering av ritningar) och du vill köra det på full fart. För att inaktivera App nap för ArchiCAD:

• söka efter ArchiCAD i Finder: \ Program \ Graphisoft \ ArchiCAD 17 \ ArchiCAD.app
  • Välj appen och ta upp snabbmenyn genom att högerklicka eller Ctrl klicka

• välj Get Info

• Bocka i Prevent kryssrutan App Nap

App nap påverkar inte tjänster i BIM Server.

Förändringar i multi-display hantering

Hanteringen av flera skärmar har ändrats. Som ett resultat har varje skärm en menyrad, och varje fönster öppnas på skärmen där motsvarande menyalternativ användes.

Fönster kan inte delas mellan flera bildskärmar. De kommer att endast visas på en display där majoriteten av området är synligt.

Spotlight och Quicklook plugins kan krascha

Spotlight och Quicklook publicerar crashlogs till ~ / Library / Logs / DiagnosticReports mapp varje gång de används. Som ett resultat kommer Quicklook inte att fungera, och ingen förhandsgranskning kommer att visas för. Pln filer i Finder.

Graphisoft arbetar aktivt på en lösning, som kommer att distribueras i kommande ArchiCAD 16 och 17hotfix. Ingen av dessa orsakar funktionella problem för ArchiCAD.

Uninstaller tar inte bort ikoner i Dock

Avinstalleraren av ArchiCAD  BIM Server och BIM Server Manager kan inte ta bort iconer i dockan. Dock-symbolerna kan manuellt tas bort genom att dra dem ur dockan.

Installationsprogrammet kan visa Not responding i Activity Monitor

Under installationsprocessen kan vänta eller Not responding  komma upp. Ha tålamod,  installationen kommer att fortsätta korrekt. Graphisoft kommer att uppdatera installationsprogrammet för kommande versioner för att undvika denna fördröjning.

Överföra data mellan datorer med Apples Migration Assistant

Rekommendationen är att du först tar back-up på dina projektfiler och teamwork uppgifter, och sedan avinstallera alla Graphisoft program från den ursprungliga datorn, utföra migreringen av operativsystemet, sedan installera Graphisoft programmet på den nya datorn. Om du inte gör det kan det resultera i att du behöver helt ominstallera operativsystemet på den nya datorn och installera alla program från scratch tillsammans med användardata.