Systemkrav för ArchiCAD 17

Håkan Nyander -

ArchiCAD 17 Systemkrav

System:CPU:RAM:Hårddisk:Visning:Grafikkort:

Windows ® 8 (64-bitars)
Windows ® 7 (64-bit)
Windows ® Vista (64-bitars) *
Observera: 32-bitars operativsystem stöds inte.

Mac OS X 10.8 Mountain Lion
Mac OS X 10.7 Lion
Mac OS X 10.6 Snow Leopard *

Obs: ArchiCAD 17 är den senaste versionen av ArchiCAD för att stödja Mac OS X 10.6

* Lämplig för att köra ArchiCAD 17, men inte testat av Graphisoft.
Anm: QuickTime 7 eller senare och Java 1.7.0 eller senare krävs.
Obs: ArchiCAD kommer automatiskt att installera QuickTime 7 och Java 1.7, om de inte finns på din dator.

64-bitars processor krävs. Intel ® Core 2 Duo och senare.

64-bitars processor krävs. Intel ® Core 2 Duo och senare.

Obs: Processorer med 4-8 + kärnor rekommenderas att till fullo utnyttja ArchiCAD 17: s prestanda. Läs mer om multiprocessing.

4 GB RAM krävs, 8 GB RAM eller mer rekommenderas för komplexa modeller.

4 GB RAM krävs, 8 GB RAM eller mer rekommenderas för komplexa modeller.

5 GB ledigt utrymme som krävs för en fullständig installation av ArchiCAD.
Ytterligare 10 GB hårddiskutrymme krävs per projekt för arbete med komplexa modeller och 3D-visualisering.

Upplösning av 1024 x 768 krävs. Upplösning av 1280 x 1024 eller högre rekommenderas.

OpenGL 2.0-kompatibelt grafikkort med grafikminne på 256 MB krävs, 512 MB eller mer rekommenderas att fullt ut utnyttja kapaciteten hårdvaruacceleration.
Du kan hitta en lista över rekommenderade grafikkort på: http://archicadwiki.com/Video_Cards

Krav för BIM Server

System:CPU:RAM:Hårddisk:

Windows ® 8 (64-bitars)
Windows ® 7 (64-bit)
Windows ® Vista (64-bitars) *
Windows Server ® 2012 (64-bitars)
Windows Server ® 2008 R2 (64-bit)
Windows Server ® 2008 (64-bitars) *

Mac OS X 10.8 Mountain Lion
Mac OS X 10.7 Lion
Mac OS X 10.6 Snow Leopard
(64-bitars) *
Mac OS X 10.6 Server (64-bitars) *
Endast skiftlägesokänsligt filsysteminställningar volymer stöds.

* Lämplig för att driva BIM Server, men inte testat separat av Graphisoft.
Anm: Java 1.7 eller senare krävs för att köra BIM Server. Installationsprogrammet kommer automatiskt installera Java 1.7, om det inte finns på din dator.

64-bitars processor krävs. Intel ® Core 2 Duo och senare.

64-bitars processor krävs. Intel ® Core 2 Duo och senare.

Obs: Processorer med 4 + kärnor rekommenderas. Läs mer om multiprocessing.

4 GB RAM krävs. 8 GB eller mer rekommenderas.
Läs mer om detta ämne

5 GB ledigt hårddiskutrymme krävs för Graphisoft BIM Server installation. 10 GB hårddiskutrymme (fysiskt finns på servern) krävs per projekt.

BIMx för ArchiCAD och BIMx Desktop Viewer

Stöds *OperativsystemKompatibla **OperativsystemCPURAMHårddiskDisplayGrafikkort

Windows ® 7 (32-bitars och 64-bitars versioner)
Windows ® 8 (32-bitars och 64-bitars versioner)
Mac OS X 10.7 Lion
Mac OS X 10.8 Mountain Lion

* Operativsystem som stöds är testade av Graphisoft

Windows ® Vista (32-bitars och 64-bitars versioner)
Mac OS X 10.6 Snow Leopard

** Operativsystem stödda är lämplig för att köra BIMx, men är inte testad av Graphisoft

64-bitars processor krävs. (För BIMx Desktop Viewer 64-bitars eller 32-bitars processor krävs
Endast skiftlägeskänsliga filsysteminställningar volymer stöds.

2 GB RAM krävs.
4 GB eller mer rekommenderas för komplexa modeller.

Minst 1 GB ledigt hårddiskutrymme krävs för en fullständig installation av ArchiCAD 17 och BIMx.
Ytterligare 2-3 GB krävs för arbete med komplexa projekt och 3D-visualisering.

BIMx stödjer 1024 * 768 eller högre upplösningar.

OpenGL 2.0-kompatibelt grafikkort med ombord minne på 256 MB krävs.
För att hitta kompabilitetsinformation för grafikkort, finns på följande webbplats:
http://archicadwiki.com/Video_Cards

BIMx för iOS-enheter

ProgramvaraKompatibel iOS-enheter

iOS 5.1 eller senare krävs

iPhone 3GS krävs, 4 eller nyare rekommenderas
iPod Touch 3rd generation krävs, 4: e generationen eller nyare rekommenderas
iPad första generationen som krävs, iPad 2 eller nyare rekommenderas

BIMx för Android

ProgramvaraHårdvaraMinneGPU

Smartphones: Android 2.3 krävs, 4.0 + rekommenderas
Surfplattor: Android 3.0 eller senare rekommenderas

Processor: 1 GHz eller bättre

512MB krävs
1 GB eller mer rekommenderas

Tegra3, Tegra2, Mali400MP, PowerVR SGX 540 eller snabbare rekommenderas