Archicad 15 eller 16 långsamt?

Håkan Nyander -

Några av våra kunder har upplevt att deras ArchiCAD 15 är långsammare än 14. Detta verkar vara vissa filer, och på vissa datorer.
Detta håller vi på att utreda, och så långt har vi kommit fram till att detta rör sig om den svenska versionen av ArchiCAD.

Andra problem med hastigheten på archicad kan uppstå. En del av dessa kommer att fixas till med hotfix för archicad 16.
Mer information gällande problem med snabbhet i archicad hittar du HÄR

UPPDATERING:

Problemet är lokaliserat till "Drafting Aids". En fix för detta skall komma. Men tills vidare så öppna paletten Drafting Aids ( Window / Toolbar / Drafting Aids) och ställ om dessa inställningar till "Along Entire Element".

I vissa lägen när ni jobbar i temwork på mac i AC 15, så kan det upplevas långsamt. Ändra då inställningarna för autosave till "save every 5 minutes" istället för "save each step".

Om ni arbetar i teamwork, och har många layouter, så kan det ibland upplevas som att allt går långsamt.
Detta beror på att ritningarna sparas i filen. Detta gör att filen blir väldigt stor. För att åtgärda detta, så bocka ur "Store Drawing in the Project File"
i Drawing Selection Settings.