ARCHICAD blir inte responsiv i några sekunder efter att du skapat enkla element på MacOS 10.13 High Sierra

Håkan Nyander -

av Mate Marozsan · uppdaterad: 12.11.2017

Berörda versioner: ARCHICAD 19, 20 and 21 | Allvarlighet: tillämplig lösning | ID: # 237195

Problem

Efter installationen av MacOS 10.13 High Sierra kan en användare uppleva en oväntad fördröjning när man skapar ett enkelt element, till exempel en vägg. Att rita en vägg kan ta upp till 2-4 sekunder att slutföra. ARCHICAD körs över Autosave-mappen när ett element skapas och sparas i återställningsfilen. Detta resulterar i en långsam process eftersom mappstrukturen innehåller gammal dataset som har konverterats från HFS + till APFS.

workaround

Leta upp Autosave-mappen genom att titta i Work Environment (Data Safety & Integrity).

Stäng ARCHICAD och byt namn på eller ta bort Autosave-mappen i Finder. Efter att ha öppnat en ny instans av ARCHICAD kommer den att använda standardplatsen som rekommenderas. Det är säkrare att byta namn på det först eftersom det innehåller tidigare skapade autosave som kan vara viktiga för en användare. Om du ser till att alla dina projekt sparas innan, rekommenderar vi att du tar bort Autosave-mappen när ARCHICAD återgår till den ursprungliga Autosave-platsen.

Det kan vara värt att uppdatera operativsystemet till den senaste byggnaden eftersom flera High Sierra-relaterade problem har fixats i MacOS 10.13.2.

Lösning

Vi planerar att inkludera en åtgärd för detta problem i 8000 Update of ARCHICAD 20 och 6000 Update of ARCHICAD 21.